© www.weddingbyjen.se Bröllopsfotograf Skellefteå Norrland.

FAQ


Vanliga frågor kring bröllopsfotograferingen.

Vad behöver vi tänka på vid en bröllopsfotografering?

Var er själva. Ha ett glatt humör, det är ju ER dag. Har ni eventuell rekvisita (speciell stol, koffert etc) ni vill ha med så är det inga problem. Vid eventuellt dåligt väder så är det alltid bra med en backup plan för porträttfotograferingen.

Hur lång tid tar en bröllopsfotografering?

Jag vill gärna ha minst 2h timmar på mig för en porträttfotografering. Dels för att hinna få med alla detaljer och varianter av bilder samt för att man behöver lite tid för att ta sig till olika platser. Av erfarenhet så brukar allting oftast ta lite längre tid så 2 timmar är att räkna med.

Fotograferar du enbart bröllop i Skellefteå?

Nej, jag fotograferar bröllop i andra delar av Sverige och har även fotat bröllop utomlands. Eftersom jag har bott i Uppsala så blir det många bröllop även i Uppsala/Stockholmsområdet.
Självklart fotograferar jag bröllop även i Norra Norrland och inlandet.

Fotograferar du bara utomhus eller även i studio?

Jag fotograferar helst utomhus då det ger mer liv i bilden. Oftast närliggande där vigseln äger rum men ibland så händer det att vi åker runt till olika platser.

Studio går att hyra (hyreskostnad tillkommer).

Vi är intresserade av förstoringar. Kan du hjälpa oss och vilken storlek kan vi få?

Självklart kan jag hjälpa er med det. Storleksmässigt kan jag erbjuda allt från vanliga A4 till jätteformat. Ni kan också välja mellan halvmatt, helblankt papper eller sk. Canvas.

Om du bli sjuk, vad gör vi då?
Skulle jag bli sjuk så att jag inte kan fotografera ert bröllop så måste ni leta upp en annan fotograf. Jag kan självklart tipsa er om andra duktiga fotografer.
Har ni hunnit betala in bokningsavgiften så betalas den självklart tillbaka.

När kan vi få bilderna levererade?

Bilderna och ev fotoboken skickas med post normalt inom 2-3 veckor beroende på säsong och uppdragets omfattning. På högsäsong kan leveranstiden vara lite längre.

Bilderna levereras via en länk på drobox där ni kan ladda ner bilderna närsomhelst. Skulle ni vilja ha dom på USB-minne går det bra.

Lågupplösta bilderna passar för Facebook, Instagram samt på bloggar. Högupplösta kan användas för förstoringar och levereras bara i färg.

Får vi använda bilderna hur vi vill?

Ni får använda bilderna fritt, det är dock inte tillåtet att ändra/retuschera eller sälja bilderna utan min tillåtelse.

Vid eventuell publicering vill jag att ni anger min hemsida adress: www.weddingbyjens.se

Jag förbehåller mig rätten att visa era bilder på min hemsida och i annan marknadsföring om inte annat är överenskommet.

Kommer du att använda bilderna på hemsidan?

Som fotograf har jag rätt att använda bilderna till min hemsida och i reklamsyfte. Om bilderna ska användas i reklamsyfte så meddelar jag alltid brudparet innan.

Hur lång tid tar det innan vi får fotoboken vi har beställt?

Leverans av fotoböcker tar vanligen ca 4-5 veckor beroende på tryckeriets leveranstid.

 

Följ mig på Facebook & Instagram

Facebook
Instagram


Leave a comment


nitton + 15 =